Street Art Jong Koersgeweld

Koersen, dat kunnen we in Vlaams-Brabant. Wereldkampioenen als Eddy Merckx, Sven Nys en Remco Evenepoel werden groot op Vlaams-Brabantse bodem en zorgden er voor dat deze regio de koers sinds jaar en dag in haar hart draagt.

Toerisme Vlaams-Brabant liet met de steun van Toerisme Vlaanderen 10 street art kunstwerken aanbrengen in thema koers. De street art kunstwerken werden gerealiseerd door het Leuvense street art collectief Treepack.

Ontdek de 10 muurschilderingen langs onze sportieve cycling en gravelroutes via deze link.

Street art DIEST

📍 Kluisbergstraat, 3290 Diest (50°59'11.8"N 5°02'28.5"E)
Artiest: Han Coussement

Het abstracte werk van een fietser te midden van een stofwolk, doet wegdromen naar de wedstrijd ‘Dwars door het Hageland’, die tijdens het late voorjaar in Diest neerstrijkt. De compositie straalt veel snelheid uit maar ook de ruwheid en actie van het gravel fietsen. Dit als representatie van het plezier van een goeie vuile gravelrit. Het lange smalle horizontale vlak en het beeld worden zo gebruikt zodat het zich kan afspelen als een film in het voorbij gaan of gewoon door er naar te kijken. De bedoeling is dat je het moment aanvoelt. Hierdoor zal de toeschouwer schommelen tussen het gevoel van het moment op de fiets en de esthetiek van een muurschildering.
Street Art Diest Tcm251 165252