Reportage NJAM - De Smaaktoerist in Diest

De enige echte Smaaktoerist Jeroen De Pauw is on the road again!

In dit nieuwe seizoen trekt hij op culinaire ontdekkingsreis door België. Hij ontdekt ongerepte plekjes, voelt vrijheid en vakantie, ziet prachtige producenten, proeft van hun smakelijke verhalen en smult van lokaal lekkers. En met zijn verzamelde schatten kookt Jeroen op een dromerige plek. Alle zintuigen op scherp dus.

Dat de Hagelanders bijzonder creatief zijn, ontdekt Jeroen ook in Oranjestad Diest. Een stad die na Brugge het grootst aantal beschermde monumenten per vierkante kilometer heeft. Dat kan tellen!

In de Zoutstraat vindt hij zoet, bij patissier Serge Stuckens.
Jeroen: “Serge is smaakmaker sinds 1999 en bovenal een bakker 2.0. Daarnaast is Diest voor mij een echte ontdekking. Met plekken én producten om van te snoepen. En een leuke mix tussen oud en nieuw.” De Halve Maan-koekjes en speculaas van Stuckens verwerkt hij met de appeltjes van Vanhellemont in een verrassende crumble.

Een recept dat zalig combineert met de witte wijn van Haksberg.  

De Smaaktoerist - Hageland - seizoen 2