Chocolade Begijntjes

Ode aan de begijntjes van Diest

Midden in Diest stralen de smalle straatjes van het 13de -eeuwse Begijnhof authentieke charme uit. Achter de oude muren ligt een oase van rust en schoonheid. Niet voor niets werd deze plek uitgeroepen tot Unesco-werelderfgoed.

Als alleenstaande vrouw had je in de middeleeuwen weinig mogelijkheden, dus organiseerden vrouwen zich in begijnhoven en toonden ze zich echte ondernemers.

We eren deze vrouwen en het Begijnhof met onze heerlijke chocolade Begijntjes.

Hoe zoet smaakt de zonde?

Voor de uitwerking van de chocolade Begijntjes werkte Visit Diest samen met het sociale chocoladeatelier Twerk én wordt enkel de beste fairtrade chocolade van het Zuiden gebruikt.

Twerk heeft de ambitie om meer personen met autisme op een waardevolle manier aan ‘t werk zetten én ze gebruiken de beste fairtrade chocolade uit het Zuiden. 

Op bijna 30 jaar tijd groeide het bedrijf uit tot een volwaardige sociale werkplaats. In 2017 stelden ze al 20 doelgroep medewerkers te werk met 5 begeleiders. En dat aantal blijft groeien.

Dankzij een gestructureerde en doordachte aanpak verschijnen alle medewerkers gelukkig op het werk. Ze dragen bij aan een goed draaiend bedrijf, verdienen hun eigen geld én integreren helemaal in onze samenleving.

Doosje van 4 stuks (mengeling wit, melk & fondant) €5,60
Doosje van 8 stuks (mengeling wit, melk & fondant) €9,00

Te koop in de streekwinkel van Visit Diest 

Chocolade begijntjes (2) Chocolade Begijntjes (3) Chocolade begijntjes (6) Chocolade begijntjes (1)