Oranjewandeling - gratis download

Vernieuwde Oranjeroute ‘in het spoor van de prinsen’  

Welkom in Oranjestad Diest. We nemen je graag mee op een stadswandeling door onze historische binnenstad. Zo ontdekt je hoe de prinsen van Oranje-Nassau hier bijzondere sporen nalieten.

Wist je dat Koningin Beatrix der Nederlanden nog altijd de adellijke titel van ‘Barones van Diest’ draagt? 

De wandeling is ca 2,5 km lang. Je start en eindigt op de Grote Markt en komt onderweg langs hotspots zoals het Begijnhof, het Spijker, het Warandepark, de Sint Sulpitiuskerk en het Hof van Nassau. Filips-Willem ontving daar zijn vrienden en gasten, waaronder de aartshertogen Albrecht en Isabella. Volgens sommige bronnen zou zelfs Keizer Karel er ooit gelogeerd hebben! 

Te koop voor €1,00 bij Visit Diest of hier gratis te downloaden.

Cover
Oranjewandeling 'In het spoor van de prinsen' 2023
Download hier gratis

Tip! 

Zin om deze stadwandeling met kinderen te doen? Dan kan je samen met de jonge Cornelis op stap door het Diest van 1602. We volgen prins Filips Willem tijdens zijn blijde intrede op 27 mei 1602.  

Met een plannetje in de hand wandel je samen naar 8 verschillende locaties met onderweg leuke opdrachten. Deze route is volledig combineerbaar met de Oranjeroute voor volwassenen.  

Vanaf 8 jaar, plan gratis te verkrijgen bij Visit Diest. 

Download hier de route

Hof van Nassau (1) Sint sulpitiuskerk (4) Stedelijk Museum De Hofstadt 18 Harnas Filips Willem & Tinnen Schotel Met Medaillon (Diest, 25 08 2009) 001 Christophe Ketels
BESTEL DE BROCHURE PER POST

€ 1,00 aankoop
€ 1,50 verzendkosten

Na je bestelling ontvang je een e-mail met daarin de instructies voor de betaling.

Alle bestellingen worden met de post verstuurd.