Bier
PROEVERS

Bier

Wij zijn geuzebroeders en brouwmeesters. Door het gedender van de Demer was Diest ooit dé primus van de bierklas. Proef en ontdek onze biergeschiedenis tijdens een van onze gezellige events en festivals. 

Kom hip hoppen bij ons. 

Meer lezen
Streekproducten
PROEVERS

Streekproducten

De Diestenaar is behoorlijk trots op de producten die zijn streek te bieden heeft. Koffie drinkt hij het liefst van de lokale branderij Stroobants. Dessertjes, Halve Maantjes en speciale siropen of biertjes pik je op bij echte vakmensen. De strafste streekproducten vind je in de streekwinkel van Visit Diest.

Meer lezen
Restaurants en cafés
PROEVERS

Restaurants en cafés

Wie zijn mopperende maag te baas wil zijn, vindt in Diest meer dan voldoening. Resto’s met lokale en internationale gerechten op de kaart vormen mee het charmante stadsbeeld.

Ga je vooral vleesloos door het leven? Geen probleem. En ook voor vegans staan de opties open. Kook je liever thuis? Ga dan de goodies halen in één van onze Diesterse delicatessenzaken.
Ben je al vertrokken?

Meer lezen
Wijn
PROEVERS

Wijn

Wij doen al eens water bij de wijn, de wijnbouwer doet vooral water bij de druif. In Diest en wijde omgeving druipen de passie en kennis langs de wijnranken op vijf verschillende wijndomeinen.

Je kan er zelf gaan luisteren naar de verhalen van onze wijnbouwers en uiteraard ook het goedje naar de mond brengen. Wat er daarna weer uitkomt, is een ander verhaal.

Meer lezen
Picknick
PROEVERS

Picknick

Wat is er leuker dan je eigen dekentje spreiden, allerlei lokaal lekkers uit je tas opdissen en opladen op een idyllische picknickplek

Bezoek gratis het museum van de natuur en zie hoe de wind de wolken schildert. Exit through the giftshop met je jaszakken vol kastanjes en beukennootjes.

 

Meer lezen
Naar de markt
PROEVERS

Naar de markt

Wat is er leuker dan over de markt dolen terwijl de geur van verse bloemen en knapperig gebak je tegemoet komt. In de binnenstad vind je het hele jaar door verschillende gezellige markten. 
Denk aan een antiekmarkt, de Hagelandmarkt voor verse groenten, de Lentejaarmarkt met avondshopping en fanfares of zelfs een speciale markt voor boekenwurmen op het Begijnhof.

Meer lezen