Re:lict Stadsfestival
ONTDEKKERS

Re:lict Stadsfestival

Re:lict is een eigenzinnig stadsfestival dat bijzondere (erfgoed)plekken in Diest inpalmt. Het festival vult deze plekken met muziek, kunst, theater, gastronomie en feest.

Meer lezen
Erfgoed
ONTDEKKERS

Erfgoed

Diestenaren hebben oranje bloed. Ze dragen met trots hun eeuwenoude geschiedenis, die vooral gekleurd werd door de graven van Nassau en de prinsen van Oranje.

In Diest vind je achter elke hoeksteen of onder onder elk torentje wel een herinnering aan hun rijke geschiedenis. We stellen dan ook met trots ons erfgoed aan je voor.
Zet je even schrap.

Meer lezen
Het Begijnhof
ONTDEKKERS

Het Begijnhof

Midden in Diest stralen de smalle straatjes van het 13e -eeuwse begijnhof authentieke charme uit. Achter de oude muren ligt een oase van rust en schoonheid. Niet voor niets werd deze plek uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. 

Meer lezen
Cultuur & muziek
ONTDEKKERS

Cultuur & muziek

Guy Swinnen zingt met The Scabs over Hard Times maar dat gaat niet op voor het leven in zijn geboortestad. In Diest vermaken we ons met concerten, circus, dans, toneel, beeldende kunstenaars en opkomend jong talent.

Meer lezen
De Demer
ONTDEKKERS

De Demer

De stad speelt al eeuwenlang Siamese tweeling met de rivier; Demer en Diest zijn yin en yang, Quick en Flupke, water en vuur. Diest heeft haar handelsverleden en vroege rijkdommen te danken aan de rivier.

Vandaag schitteren onze historische gebouwen en gezellige terrassen weer naast de oevers van het kloppende hart van de stad: onze Denderende Demer.

Meer lezen
Naar de markt
ONTDEKKERS

Naar de markt

Wat is er leuker dan over de markt dolen terwijl de geur van verse bloemen en knapperig gebak je tegemoet komt. In de binnenstad vind je het hele jaar door verschillende gezellige markten. 
Denk aan een antiekmarkt, de Hagelandmarkt voor verse groenten, de Lentejaarmarkt met avondshopping en fanfares of zelfs een speciale markt voor boekenwurmen op het Begijnhof.

Meer lezen
ONTDEKKERS

Boetiekstad

Belgische mode, concept stores en duurzaam winkelen in het historische hart van de stad.

Diest is een échte boetiekstad die verborgen parels en bekende namen onderdak geeft in historische panden. Ontdek meteen ook exclusieve shopping events en koopzondagen, Lady City Deluxe en het eigenwijze Cadoosje voor prettig winkelplezier.

Meer lezen
Het Hageland
ONTDEKKERS

Het Hageland

Het Hageland is gesmeed door water, bossen en heuvels. Onze stad torent boven het landschap uit en vormt de ideale uitvalsbasis voor ontdekkingstochten in de glooiende streek.

Wandelaars sieren smalle paadjes terwijl mountainbikers over de heuvels springen. In de verte zie je enkele paardrijders galopperen van geluk. Een luchtballon werpt een schaduw over je snoet. De kajakkers zoeken afkoeling in de wirwarrende Demer. 

Meer lezen