Provinciedomein Halve Maan

Zwemparadijs & waterpret

Met zijn grote zwembad en witte zandstranden zijn de kinderen hier vertrokken voor urenlang zwemplezier en kastelen-bouwen-fun!

Avonturiers steken de speelrivier over via waterwegjes, rotsblokken, evenwichtspalen of per vlot. Of peddel samen op de prachtige vijver met een kajak of waterfiets.

Speeltuinen in het groen

Het provinciaal domein biedt meer dan waterpret alleen: in een groen decor ravotten de kinderen in speeltuinen met onweerstaanbare attracties. En dan hebben we het nog niet gehad over de miniauto’s en de minigolf.

De speeltuin aan inkom is ook toegankelijk voor kinderen met een beperking. Het provinciedomein is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Webbekoms Broek 

Wie van natuur houdt, kiest het bezoekerscentrum als vertrekbasis om het natuurgebied Webbekoms Broek of de Wallen rond Diest te verkennen.

Overnachten 

Rugzaktoeristen en fietstoeristen zijn welkom in Diest! Je moet niet met een tentje zeulen om er te overnachten in campingsfeer.
Er staan twee trekkershutten voor hen klaar.

Voor wie met een 'buske' op reis is zijn er 4 moderne staanplaatsen voor campers aan het domein. Je kan er max 3 nachten staan, € 15,00 per overnachting (water en elektriciteit inbegrepen).

Sporten

Er zijn tennisterreinen en in de vijvers voor het domein kan je hengelen. Voor wie aan z'n conditie wil werken is er de outdoor fitness installatie.

 

Omer Vanaudenhovelaan 48 3290 Diest
Bekijk hier hun website voor info en openingsuren

Halve Maan 1 Halve Maan Halve Maan 4 Halve Maan 5 Halve Maan 7 Halve Maan 3 Halve Maan 8 Halve Maan 9

Alle foto's zijn eigendom van provinciedomein Halve Maan - provincie Vlaams Brabant

Het park ontleent zijn naam aan de 'lunette', een onderdeel van de negentiende eeuwse verdedigingsgordel rondom de stad.

Ontdek hier alles over Diest als schildwacht aan de Demer.