Onder het motto “Kruid elk feest met een vleugje Diest” organiseerde Visit Diest een reeks inspirerende workshops en proeverijen in de Gasthuiskapel.
Van een mooi gedekte tafel en het aperitief tot de lekkerste hapjes vol steekproducten, Diest heeft alles in huis voor een prachtig eindejaar!
Jan Maes van Bacari ontwikkelde vijf feestelijke receptjes waarmee jij tijdens de feestdagen gegarandeerd kunt uitpakken. Ze zijn stuk voor stuk eenvoudig te bereiden én als extraatje maak je gebruik van lokale streekproducten: niet alleen overheerlijk, maar ook met liefde gemaakt. Hieronder vind je de recepten, telkens vergezeld van een kookvideo zodat je elke stap gemakkelijk kunt volgen.
Sommelier Laura zorgde voor een extra vleugje feest: bij elk gerechtje koos ze een bijpassende Hagelandse wijn. Deze wijnen kan je steeds kopen in de streekwinkel van Visit Diest.
Wijntip van Laura:
Wijndomein Petrushoeve - rosé
Smaak: klein rood fruit, snoepjes en een klein zoetje in de afdronk.
Druivensoort: Cabernet cortis
Bekijk hier de kookvideo.
Wijntip van Laura:
Wijnkasteel Vandeurzen - Chardonnay prestige
Smaak: Exotische toetsen van perzik, lychee, amandelen, ceder. In 2e fase aroma komen specerijen naar voor, peper, kruidnagel, brioche, vanilletoetsen.
Druivensoort: Chardonnay
Bekijk hier de kookvideo
Wijntip van Laura:
Wijndomein Kluisberg - Pinot gris
Smaak: Opstuivend wit en geel fruit in de neus zoals perzik, mirabelle pruim en mango aangevuld met een mineraliteit. Fruitig en fris met een toets van perziken en ander steenfruit.
Druivensoort: Cépage - Pinot Gris
Bekijk hier de kookvideo
Wijntip van Laura:
Wijndomein Barenberg Cuvée
Smaak: In de neus komen aroma’s van peer en appel naar voren, aangevuld met florale toetsen en een hint van citrus.
Druivensoort: Een assemblage van Johanniter, Souvignier Gris en Pinot Gris
Bekijk hier de kookvideo
Wijntip van Laura:
Wijndomein Haksberg - Carduela
Smaak: aroma’s van zwart fruit en kaneel, en toetsen van zoethout en cassis.
Druivensoort: Dornfelder & Pinot noir