De Smaakhal - overdekte foodmarkt

UPDATE: De Smaakhal van maart en april 2024 moeten we jammer genoeg annuleren wegens dringende herstellingswerken aan het gebouw.

De organisatie bekijkt de mogelijkheden op een nieuwe locatie om er in het najaar te starten met seizoen 3.

 

Van de Foodhallen in Amsterdam of de Borough Market in Londen heb je misschien al wel eens gehoord. Maar ook in Diest kan je elke maand een foodmarkt vinden: De Smaakhal.

Standhouders 

In de overdekte historische Lakenhalle ontmoet je meer dan vijftien verkopers met vlees, groenten, fruit, brood, zoet, bier, wijn, kazen en kruiden, allemaal uit Diest en de regio.
Je koopt er rechtstreeks bij de producent: eerlijke producten aan een eerlijke prijs.

Proevertjes 

Elke editie trakteren we je op een vers klaargemaakt lokaal proevertje. Vanaf 15u ben je welkom om te proeven, zolang de voorraad strekt. 

We zorgen zoals altijd voor de ideale soundtrack van je zondag. Biertjes zijn de hele dag verkrijgbaar aan de bar. Sapjes, hapjes en proevertjes koop je bij de standhouders. 
  
Snuister langs de standen, proef van lokaal lekkers, ontmoet vrienden of familie aan de bar en dompel je onder in onze Straffe Streek!

Elke maand zorgt een andere muzikant voor de ideale soundtrack van je zondag! 

Volgende edities

UPDATE: De Smaakhal van maart en april 2024 moeten we jammer genoeg annuleren wegens dringende herstellingswerken aan het gebouw.
De organisatie bekijkt de mogelijkheden op een nieuwe locatie om er in het najaar te staan met seizoen 3!

Oczytupo Smaakhal2023 LR 40 Smaakhal (8) Zbrslh2q Smaakhal (7) Smaakhal (23) Smaakhal (22) Sbdoaj6a Smaakhal2023 LR 17 Pjzhnjou Smaakhal2023 LR 3 Smaakhal (6) Smaakhal2023 LR 22 7Aou2tim Ypgjfgko Smaakhal (9) Smaakhal (12) Smaakhal (10) Smaakhal (1) Smaakhal2023 LR 38

LADYCHEF SOFIE DUMONT kookte met meer dan 8 ingrediënten uit De Smaakhal een heerlijk proevertje voor 200 bezoekers

Peterseliewortel, witloof, merguez, witte pens, zuurdesembrood, honing, mede,... waren o.a. ingrediënten die Sofie gebruikte uit De Smaakhal om een heerlijk bordje comfordfood samen te stellen.

De enthousiaste dames van Ferm-Deurne waren de perfecte souschefs om 200 bordjes klaar te krijgen.   

Smaakhal (20) Smaakhal (16) Smaakhal (14) Smaakhal (13)

NJAM! Chef Jeroen de Pauw met gratis proevertjes 

Tijdens deze eerste editie trakteerden we met een echt Hagelands dessertje, ter plaatste gemaakt door NJAM-chef Jeroen de Pauw.
Heb je de reportage van De Smaaktoerist al gezien? 

7Aou2tim
Het recept van het Hagelands dessertje