De Sint-Barbarakerk in Diest werd door Coeur De Boef! omgetoverd tot een pop-up foodbar met de toepasselijke naam Bar Bara. In deze prachtige setting kan je van woensdag tot en met zaterdag genieten van taco’s, bites en streetfood in combinatie met (natuur)wijnen en craft bier uit binnen- en buitenland. Op zondag worden er chefs en producenten uitgenodigd voor diverse food events. Lokale producten van topkwaliteit verwerken in heerlijke gerechten is de missie van Coeur De Boef!
De kerk torent al sinds de 17e eeuw boven de stad uit. De schuttersgilde richtte een kapel op, gewijd aan patrones Sint-Barbara. Later bouwden de augustijnen er de huidige barokkerk. In 2014 werd de kerk eigendom van Sint-Annendael en sloot ze voorlopig haar deuren.
Deze culinaire hotspot was dé plek oor iedereen die houdt van lekker eten, streekproducten, goeie verhalen, boeiende bieren of wulpse wijnen.
Samen met Arktos vzw gaf Bar Bara jongeren de kans om werkervaring op te doen in het zog van ervaren keuken-klasbakken en gastchefs. Dit is een smakelijk concept in een sober barok decor uit 1656 waar je echt eens van geproefd moest hebben.
De pop-up is open van 25 februari tot 14 april 2022.
Met de steun van Straffe Streek
De Streekproducten Vlaams-Brabant vzw is een platform van, voor en door Vlaams-Brabantse streekproducenten en uitbaters van streekhoekjes, B&B's en horecazaken, gemeentebesturen en andere partners.