9 x aperitieven & dineren

Aperitieven en dineren

Wil je je dag in Diest goed afsluiten met een heerlijke maaltijd?
Reserveer dan een tafeltje bij één van deze toprestaurants.

Wannes Raps

Vind hier een genereuze keuken in een gemoedelijk decor.

Wannes Raps wil elke dag opnieuw met alledaagse ingrediënten iets buiten- gewoons doen. Huisgemaakte bereidingen zijn de essentie. Erwin kent zijn klassiekers en kiest vaak voor topproducten als uitvalsbasis

De zaak is gelegen in een oud pand in de Schaffensestraat. De naam van de zaak is een verwijzing naar de roemrijke geschiedenis van het pand en de figuur Wannes Raps. Binnen verwijzen de tekeningen en leuzen op de muur (van de hand van Wim Opbrouck) naar die geschiedenis. 

Il Giardino

Het prestigieuze bankgebouw Banque Centrale de la Dyle werd omgevormd tot een eigenzinnige woonwinkel, feestlocatie en loungebar.

Droom met een hapje en een drankje weg tussen de flora, decorstukken en kunstwerken. Bij regen ga je op ontdekkingsreis in de kluizenzaal, bij zomerweer vertoef je op de prachtige patio.

ilgiardino.be

Johnny Flamingo

Vraag naar de hamburger van Belgisch Wit-Blauw rundvlees met gegrilde mango, pinda-satay saus en chili in dit burgersalon.

Johnny Flamingo maakt geen compromissen: zelf uitgekozen dagverse topproducten worden in eigen atelier ontvliest, uitgebeend, versneden en gekruid. Met liefde! 

Liefhebbers van veggie, gluten-sensitive, vis of kip kunnen hier samen genieten.

johnnyflamingo.be/

Bistro De Goeie Kost

Bistro De Goeie Kost ligt in hartje Diest. Je kan er ongegeneerd genieten van de goeie eerlijke keuken in een karaktervol interieur.

De chef kreeg van kinds af de keukengeheimen ingelepeld door zijn grootmoeder. De menukaart is kort -ze werken enkel met verse producten en variëren naargelang de seizoenen. 

degoeiekost.be

Immigrand

De Immigrand is een Mediterraans fusion restaurant. Op de kaart vind je een waaier aan mediterraanse gerechten met oosterse invloeden. De kok haalt zijn inspiratie bij de Turkse, Indische en Griekse keuken. 

Met een uitstekende vegetarische selectie.

immigrand-diest.be

 

Lees verder onder de foto's

Il Giardino Interieur De Nieuwe Haan Cocktail 3 eten De Groene Munt (1) Goeie Kost Carpaccio Rund Horizontaal De Groene Munt eten (1) eten (2)

Nieuwe Haan

Sla je maandelijkse portie van twaalf ribbetjes achterover of proef de beste Mojito ooit. Prijswaardige cocktails en een uitgebreide wijnkaart voor de grootste katers.

Al 30 jaar staan ze voor een lekkere, gevarieerde keuken, verzorgd door de patron himself en geassisteerd door zoon, dochter en echtgenote in keuken en zaal.

denieuwehaan.be

Albero d’Oro

Dat is de pure Italiaanse keuken. Pasta pesto, porchetta en prosciutto met pijnboompitten.

Met de traditionele Italiaanse kok Samuel Fusaro in de keuken. 

alberodoro.be

Groene Munt

Culinair en sfeervol dineren in een mooi kader, middenin het historisch hartje van Diest. De zorgvuldig samengestelde gastronomische menus worden elke maand afgewisseld.

degroenemunt.be

Bacari Foodbar

Wie graag een groter gezelschap opzoekt kan terecht bij de evenementlocatie van Baccari Foodbar, met eigen activiteiten, gastchefs, privé-feestjes, workshops en meer.

Je kan er thematisch tafelen of in de zomer aanschuiven bij hun outdoor Langste Tafel in de Demerstraat. 

bacari.be

Vierwerk