7 x aperitieven & dineren

Aperitieven en dineren

Wil je je dag in Diest goed afsluiten met een heerlijke maaltijd?
Reserveer dan een tafeltje bij één van deze toprestaurants.

Wannes Raps

Vind hier een genereuze keuken in een gemoedelijk decor.

Wannes Raps wil elke dag opnieuw met alledaagse ingrediënten iets buiten- gewoons doen. Huisgemaakte bereidingen zijn de essentie. Erwin kent zijn klassiekers en kiest vaak voor topproducten als uitvalsbasis

De zaak is gelegen in een oud pand in de Schaffensestraat. De naam van de zaak is een verwijzing naar de roemrijke geschiedenis van het pand en de figuur Wannes Raps. Binnen verwijzen de tekeningen en leuzen op de muur (van de hand van Wim Opbrouck) naar die geschiedenis. 

Il Giardino

Het prestigieuze bankgebouw Banque Centrale de la Dyle werd omgevormd tot een eigenzinnige woonwinkel, feestlocatie en loungebar.

Droom met een hapje en een drankje weg tussen de flora, decorstukken en kunstwerken. Bij regen ga je op ontdekkingsreis in de kluizenzaal, bij zomerweer vertoef je op de prachtige patio.

ilgiardino.be

Johnny Flamingo

Vraag naar de hamburger van Belgisch Wit-Blauw rundvlees met gegrilde mango, pinda-satay saus en chili in dit burgersalon.

Johnny Flamingo maakt geen compromissen: zelf uitgekozen dagverse topproducten worden in eigen atelier ontvliest, uitgebeend, versneden en gekruid. Met liefde! 

Liefhebbers van veggie, gluten-sensitive, vis of kip kunnen hier samen genieten.

Johnny Flamingo

Bistro De Goeie Kost

Bistro De Goeie Kost ligt in hartje Diest. Je kan er ongegeneerd genieten van de goeie eerlijke keuken in een karaktervol interieur.

De chef kreeg van kinds af de keukengeheimen ingelepeld door zijn grootmoeder. De menukaart is kort -ze werken enkel met verse producten en variëren naargelang de seizoenen. 

degoeiekost.be

 

Lees verder onder de foto's

Il Giardino Interieur De Nieuwe Haan Cocktail 3 eten De Groene Munt (1) Goeie Kost Carpaccio Rund Horizontaal De Groene Munt eten (1) eten (2)

Albero d’Oro

Dat is de pure Italiaanse keuken. Pasta pesto, porchetta en prosciutto met pijnboompitten.

Met de traditionele Italiaanse kok Samuel Fusaro in de keuken. 

alberodoro.be

Groene Munt

Culinair en sfeervol dineren in een mooi kader, middenin het historisch hartje van Diest. De zorgvuldig samengestelde gastronomische menus worden elke maand afgewisseld.

degroenemunt.be

Jerome

De nieuwe bistro van chef Jente Van der Stappen. Met zijn 32 jaar en een rijke ervaring in gerenommeerde restaurants zoals Het Land aan de Overkant en het tweesterrenrestaurant Colette, brengt Jente zijn liefde voor de verfijnde Frans-Belgische keuken naar een hoger niveau.

jerome.be

Vierwerk