5 x vegan of veggie

Wist je dat je lekker vegetarisch en vegan kan eten in Diest? Er is een brede keuze aan restaurants die ook gerechten serveren die vrij zijn van vlees of dierlijke producten. Hier vind je een selectie van de beste vegan en vegetarische restaurants in de stad.

 

  1. Wannes Raps begon als frivool figuur uit de televisiereeks Wij, Heren van Zichem. Vandaag is het een bistro die zijn naam draagt als eretitel. Ben je in een Arabische bui? Probeer dan de maftoul-halloumisalade. Blijf je liever Belgisch? Proef dan goedkeurend van de garnaalkroketten.
    Met of zonder vlees, Wannes Raps heeft het.

  2. Ongegeneerd genieten van de eerlijke keuken. Dat doe je bij Bistro De Goeie Kost. Het menu van deze kost is eerder kort. Dat komt omdat chef David enkel met verse seizoensproducten aan de slag gaat.

  3. De Immigrand serveert een weloverwogen wereldkeuken. Veggie’s kloppen graag aan. De spijslijst staat vol gerechten zonder vlees. Je zou voor minder immigreren.

  4. Het raw-posh exotisch interieur van Johnny Flamingo weerspiegelt de kwaliteit van zijn hamburgers.
    Naar eigen zeggen maakt dit no-nonsense lavastone grill salon geen compromissen op het vlak van ambacht. Iedereen is er gelijk: liefhebbers van veggie, gluten-sensitive, vis of kip kunnen er samen genieten. De Gaint Goa, vegan Cheeseburger of veggie poké bowl stellen nooit teleur. 

  5. Butan is een frisse nieuwkomer in het centrum van Diest. Hoewel de ontbijt- en lunchzaak niet uitsluitend vegan eten serveert, maken fruit, groenten en noten er vast deel uit van de gerechten. Bezielers Sam en Babette maken klaar wat ze zelf écht graag eten. 
Flamingo eten (3) Butan Wannes Raps (1)